Великден е един от най-светлите празници, който събира семейства и приятели край трапезата. Но това е и времето, в което ни се иска да тръгнем на път, за да разгледаме места, на които до сега не сме били.

Ако вие все още не сте избрали дестинация, към която да поемете, искам да ви разкажа за моите любими кътчета в Италия.

Да се спра само на няколко места в Италия беше доста трудно, тъй като страната е изключително красива и всеки един град си струва посещението, но все пак …

Четири града от Bella Italia, които да посетите за Великденските празници

 

Верона

Градчето не е много голямо, но пък е толкова красиво, че няма да ви се иска да си тръгнете оттам. Верона е може би най-романтичния град в света (без да обиждам Париж) и първата забележителност, която ви препоръчвам да посетите е прочутата къща на Жулиета. Дори и да не сте влюбени и да не страдате от разбито сърце, едно посещение на къщата на Жулиета ще ви допадне изключително много. А ако жадувате да откриете любовта, напишете бележка и я поставете по стените на къщата и скоро ще откриете половинката си (е, поне според легендата).

Други забележителности, които можете да разгледате във Верона са:

*амфитеатърът Арена ди Верона – Амфитеатърът в миналото е бил арена, на която се водили ожесточени гладиаторски битки, а днес е една от най-известните оперни сцени в света.

*мостовете Пиетра и Скалигеро;

*площад Ебре – тук са съсредоточени всички важни за Верона сгради, които можете да разгледате. А ако сте падате по шопинга, тъкмо тук е мястото да се развихрите. На площада ще откриете и много заведения, където да си хапнете нещо вкусно.

Ако Верона ви е допаднала като дестинация, можете да разгледате офертите на туристическа агенция Сърнела, където ще откриете повече информация за Великденските празници в Италия.

Пиза

Пиза е малък град в област Тоскана, който е прочут с Наклонената кула. Тук основните забележителности са съсредоточени на „Площада на чудесата”, така че можете да разгледате всичко за няколко часа и без да се разхождате много. Площадът на чудесата включва: Наклонената кула, Катедралата, Баптистерията и Закритото гробище „Кампостанто”.

Какво трябва да знаете?

Ако искате да се качите на върха на Наклонената кула ще се наложи да оставите чантите и раниците си и да минете през задължителна проверка с детектор.

Около „Площада на чудесата” има много сергии за сувенири, от където можете да си закупите чудесни споменчета на добри цени (ако се пазарите добре, разбира се).

За какво да внимавате?

В Пиза има много „търговци”, които ще се опитват да ви продават различни неща, още щом слезете от автобуса, затова пазете личните си вещи добре.

Флоренция

Най-красивият град на Ботуша, ако не и в света (поне за мен). Флоренция е люлката на Ренесанса и за да разгледате всички забележителности ще ви трябват дни. Ако не разполагате с толкова време, местата, които не бива да пропускате са:

*Пиаца Дуомо – това е може би най-впечатляващото място във Флоренция, което е събрало в себе си най-големите забележителности на града на едно място. На Пиаца Дуомо се намират: Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Баптистерията, Кулата на Джото и Купола на Брунелески.

Ако искате да разгледате забележителностите не само отвън обаче, трябва да сте на мястото или в ранни зори или да си купите предварително билети за обектите, които искате да разгледате.

*Пиаца дела Синьория

Пиаца дела Синьория е следващото място, което трябва да разгледате. На площада се намират Палацо Векио, Фонтана на Нептун, галерия „Уфици”, Лоджия дела Синьория.

*Катедралата Санта Кроче – невероятно красива сграда, която си струва да разгледате.

*Понте Векио, Коридорът на Вазари, дворецът Пити и градините Боболи.

Това са само част от забележителностите, които можете да разгледате във Флоренция и не съм сигурна, че времето ще ви стигне дори и за тях, но пък винаги можете да се възползвате от някоя страхотна оферта за екскурзия до Италия на туристическа агенция http://sarnela.com/ и да се върнете отново там.

Във Флоренция задължително си отделете време, за да:

*пиете кафе;

*хапнете джелато;

*опитате от пицата;

*потъркате за късмет носа на статуята на Порчелино (бронзовото глиганче, талисман на Флоренция).

Венеция

През който и сезон да отидете до Венеция, тя все ще ви впечатли. И тук забележителностите са много, но във Венеция ли сте, непременно си отделете време да се разходите из малките, тесни улички на града, да хапнете някое ястие с морски дарове, да се подсладите с „дзаети”(невероятен венециански десерт), да пиете кафе в най-старото кафене в Европа – Caffe Florian.

От забележителностите на Венеция, които не са за изпускане:

*Площад Сан Марко;

*Дворецът на Дожите;

*Мостът на въздишките;

*Мостът Риалто;

*Базиликата „Санта Мария дела Салюте”.