Иска ти се тази година да направиш нещо различно за майските празници?

Това, което те спира да плануваш вълнуващо пътуване е липсата на свободни финансови средства?

Спокойно! Ето как можеш да оптимизираш почивката си и да изкараш едни страхотни почивни дни с минимални средства!

Намери финансови средства

Ще кажеш, че е лесно да се каже, но трудно да се направи… това, с намирането на пари. Е, ние пък ти казваме, че трябва само да решиш от каква сума имаш нужда и да потърсиш бърз кредит от някоя кредитна компания.

(Между другото, хвърли един поглед на изгодните условия, при които отпуска заеми online кредитна компания https://stikcredit.bg/).

Ако имаш постоянен доход и си сигурен, че няма да имаш проблеми при погасяването на кредита можеш да кандидатстваш и да получиш бързия заем веднага… и ето че си осигурил нужните финанси за пътуването.

След като знаеш с какви пари разполагаш, следва да плануваш почивката

Дестинация

Първото, което трябва да направиш е да решиш къде искаш да отидеш. Разгледай различни дестинации и избери тази, за която си мечтал да посетиш някой ден и която се вмества в определения от теб бюджет.

Начин на пътуване

А) с личен автомобил;

Б) автобус или влак;

В) самолет.

Пътуването с личен автомобил е оправдано, ако пътуваш на по-кратка дестинация или ако пътуваш с приятели и си делите разходите.

С автобус или влак пътят ще ти излезе малко по-евтин, но пък ще пътуваш доста по-дълго време.

Със самолет е най-бързо и удобно, но за да ти излезе евтино ще трябва да следиш офертите на нискотарифните самолетни компании. (Ако започнеш да следиш веднага, можеш да си закупиш самолетен билет на цени от няколко евро).

Място за спане

За да ти излезе по-евтино, потърси хостел или хотел, който се намира в покрайнините на града, който искаш да посетиш. (За цената на една нощувка в хотел с 3 или 4 звезди ще спиш в приличен хостел няколко дни).

Купи си билети за забележителностите онлайн

Ако го направиш, ще имаш двойна изгода – ще можеш да посетиш всичко, което искаш, без да чакаш на огромни опашки на място и ще спестиш пари.

Храна

Храни се в страни от туристическите центрове в градовете, които посещаваш или си купуваш храна от супера и хапвай в хотела/хостела. Така ще спестиш пари, с които да си купиш още някой сувенир или нещо друго.

Купи си целодневна карта за градския транспорт

Да използваш такава карта си е много изгодно, тъй като ще можеш да ползваш всички видове транспорт в рамките на ден или повече (в зависимост от картата).

Възползвай се от безплатните входове за забележителностите

Повечето европейски музеи имат по един ден в месеца, в който отварят врати за безплатни посещения. Затова преди да тръгнеш потърси информация и ако имаш късмет, можеш да разгледаш немалко забележителности, без да плащаш за вход.

Ето така можеш да обиколиш Европа с малко пари и да се върнеш у дома зареден с много емоция и страхотни изживявания.

Просто планувай почивката си, вземи бърз кредит от Стик Кредит и тръгвай на път!