Решили сте да промените цвета на косата си, но се оказва (особено ако търсите радикална промяна), че да направите правилния избор никак не е лесно.

Все пак, можете да се справите, ако следвате съветите, които от http://nookbulgaria.com/ подготвиха за вас.

Който и специалист да попитате, ще ви каже, че за да изглеждате добре с друг от естествения ви цвят коса, трябва да вземете под внимание тена на кожата и цветът на очите си.

Разбира се, винаги има изключения от правилото, но сега ще се съсредоточим върху правилото, което казва, че ако сте с…

Кафяви очи и по-тъмен тен

Джесика Алба е идеалният пример за красавица с големи, кафяви очи и маслинена кожа. Ако и вие сте такъв тип дама, за вас подходящи са светлокафявите тонове на косата. Много би ви подхождал и рус или светлокафяв цвят с медни оттенъци.

Сини очи и бледа кожа

Ако сте със светъл тен и наситени сини очи, вие можете спокойно да се насочите към много светлите тонове – от много русо до бяло.

Лешникови очи и светла кожа

Тази комбинация на цвят на очите и тен ви дава идеалната възможност да експериментирате с всички тонове на русата и кафявата гама. Най-подходящ цвят за вашия тен обаче си остава тъмно русото, тъй като този цвят на косата се съчетава перфектно със светлата кожа и лешниковия цвят на очите.

Зелени очи и светъл тен

Колкото и странно да ви се струва, подходящ цвят на косата за този типаж не е нито червения, нито рижия цвят, а русата гама с медни оттенъци.

Зелени очи и по-тъмен тен

Типичен представител на този типаж е Анджелина Джоли, която за малко беше руса, но бързо се върна към тъмнокафявите цветове на косата. Ако и вие сте с тъмен тен и зелени очи, не се колебайте изобщо, а се спрете на тъмнокафявите цветове боя за коса. (Можете да откриете пълната гама боя за коса и на страниците на http://nookbulgaria.com/).

Кафяви очи и светла кожа

Тази комбинация на очи и тен е сред най-разпространените в България и ако и вие сте такъв тип, навярно вече сте експериментирали с различни цветове на косата. Ако все още не сте правили опити, ще ви кажем, че за вас най-подходящи биха били боите за коса от кафяви до тъмно руси тонове.

Пъстри очи и светъл тен

Ако сте с тази комбинация цвят на очи и тен, смело можете да боядисате косата си в цвят тъмен шоколад или да пробвате с леки, почти незабележими светлокафяви кичури в косата.