Предстоят празници и имате ли малки деца, най-вероятно вече се питате с каква играчка да ги зарадвате. И тъй като ние също като вас се питаме кои са най-подходящите детски играчки, помолихме един от водещите магазини за продажба на детски играчки bghlapeta.com да ни даде някой насоки, които да ни помогнат за правилния избор.

 

Играчки, подходящи за деца на възраст от:

 

*12 до 18 + месеца

Да се изберат подходящите играчки за тази възрастова група е изключително трудно, тъй като това е възрастта, в която децата са изключително любопитни за заобикалящия ги свят и всяка играчка, която им закупите със сигурност ще бъде сложена в устата, за да бъде опитана на вкус, ще бъде дърпана или скубана, за да се тества издръжливостта ѝ, а има ли по нея копчета или други дребни елементи, те ще бъдат тествани дали могат лесно да бъдат откъснати. Затова, при избора на детски играчки за съвсем малки деца трябва да бъдете изключително внимателни и да избирате играчки, които нямат лесно отделящи се части.

Подходящи играчки за деца от 12 до 18 + месеца са занимателните играчки като коли, влакчета, самолети, пожарни коли, играчки за бутане, играчки за теглене и други.

 

*18 + месеца до 3 години

Децата до 3 години обичат да се забавляват с интерактивни игри, кукли, плюшени играчки, музикални играчки и други. Ако търсите идеалния подарък за дете от тази възрастова група, можете да разгледате интерактивните играчки, които предлагат от БгХлапета. Разнообразието от детски играчки в магазина е изключително голямо и сигурни сме, че ще откриете най-забавната и очарователна играчка, с която детето ви ще играе с голямо желание.

 

* 3 до 5 години

С напредването на възрастта и интересите на децата се променят и вече имат специални изисквания за играчките, които искат. Затова е добре, преди да започнете търсенето на играчка да се съобразите с интереса на детето. Обикновено на тази възраст децата се насочват към интерактивните кукли и животни, проявяват интерес към комплектите LEGO, играчките с дистанционно управление, екшън куклите и играчките от рекламите, които виждат по телевизионните канали.

 

* 5 години до 9 години

За децата на тази възраст много подходящи са интерактивните играчки, които могат да се трансформират или да говорят, куклите Барби, Kindi, анимационните, филмовите и екшън фигурите, строителните комплекти, LEGO комплектите по-голям брой части, къщичките за кукли, рали пистите, влаковите композиции и други. Всяка една от тези играчки ще ги зарадва много, но ако искате да ги изненадате, можете да им подарите акумулаторна кола или джип, тротинетка, ново колело, а защо не и ролери или ховърборд.

 

*9 + години

Ако децата ви попадат в тази възрастова група по-добрият вариант е да избирате играчките заедно, тъй като малчуганите много по-добре от вас знаят кои са най-популярните играчки и са наясно с какво искат да си играят.

 

Ако все пак решите да се справите сами и да ги изненадате, едни от най-популярните играчки за децата на тази възраст са електронните игри като Nintendo, образователните играчки, пъзелите, роботизираните играчки, комплектите LEGO с над 6000 части и други.