аромати и маркови парфюми

Все повече хора обръщат голямо внимание към своите парфюми. Без значение дали говорим за мъжки парфюми или дамски парфюми, има определени изисквания към тях, за да ги наречем „добри“.

Понякога избора на правилния аромат ни се струва сложен и често купуваме парфюм, който в последствие не използваме. Различните аромати ухаят различно и това се дължи на микстурите, от които са съставени.

Защо някой оригинални парфюми се различават толкова много от техни по-евтини копия? Дори микстурите да са еднакви, ако съотношението между тяхното количество е различно, това променя техния аромат. Често си мислим, че избора на маркови парфюми ни гарантира добро качество, но знаете ли кои всъщност са факторите, които трябва да следите, за да бъдете сигурни? Следващите редове идват благодарение на специалистите от Dolce.bg, където може да откриете огромно разнообразие от оригинални парфюми.

Свежест

Всеки парфюм трябва да следва принципа „след тоалета“. Това означава, че нашия парфюм никога не трябва да бъде в противовес с чистотата и добрата физическа форма. Той трябва да бъде като една връхна нотка – свежа и лека.

Аромата трябва да бъде в хармония

Когато избираме парфюм, ние помирисваме аромата му в продължение на 4-5 минути, след което забравяме неговото ухание. Важно е, когато отново го подушим след час, да усетим онзи същия аромат, заради който сме го избрали.

За да бъде един аромат добър, той трябва да има свое собствено излъчване. Да се „разлее“ по нашата кожа и да предава на околните онова, което ние искаме, е сигурен признак за добър парфюм.

Важно условие е също парфюма ни да бъде траен

Минималната граница за това е 6 часа. Дали закупен от скъп магазин или закупуваме парфюми онлайн, това условие можем да проверим едва след покупката. От какво всъщност зависи трайността на един марков парфюм? В действителност, никога не е създаван определен фиксатор на миризмите. Колко време ще се усеща аромата на един козметичен продукт зависи от способността на определени вещества да излъчват миризма. Най-краткотрайни са свежите аромати, следвани от цитрусовите, а с най-дълъг аромат се славят ориенталските аромати.